Rapen op zijn Japans

En dit lekker recept van Maarten binnen gekregen:

  • Rapen in stukken snijden van +/- 2 cm
  • Even aanbakken in olie
  • Garen in een mengsel van:
    • dashi
    • scheut mirin
    • scheut sake
    • beetje rietsuiker
    • scheut sojasaus
  • Beetje pijplook en/of groen van pijpajuin erover en klaar.

(Tip van Jen: je kan wat blad van de rapen ook mee stoven…)

 

Pastinaakbeleg met zongedroogde tomaten

Hier een leuk recept via Beate.

Ingrediënten
200g pastinaak
50g cashewnoten
5 gemarineerde gedroogde tomaten
2 koffielepels gistvlokken
Peper en zout

Instructies
Schil de pastinaak, snijd hem in blokjes en kook hem in gezouten water gedurende 10 minuten gaar.
Maal intussen de cashewnoten met de zongedroogde tomaten en de gistvlokken.
Giet de pastinaak af en mix hem samen met de overige ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.