Caesar Salad Dressing

Mijn zus was vroeger professioneel chef. Lang, lang, lang geleden heeft ze ooit voor mijn haar ‘Cesar Salad Dressing’ recept uitgeschreven. Omdat we nu zo’n mooie Romeinse sla op het veld hebben, wou ik dit overschrijven.

Tuinbonen doppen

Tuinbonen blijven in Vlaanderen minder gekend.  Het doppen van tuinbonen vraagt tijd, zeker als je ze daarna nog eens uit hun ‘vliesje’ wil doppen, maar het loont de moeite! Ik heb ontdekt dat het op deze manier vlot werkt. Je snijdt eerst langs de ‘rug’ of de ‘buik’ van de peul: Als je dit doet, …

Tuinbonen doppen Read More »

Shishitopepers

De paprika’s zijn bijna op, maar opvallend blijven er nog veel hangen aan de ‘Shishito’ planten hangen. Ze zijn niet zo groot – zouden mensen schrik hebben dat ze pikant zijn? Ze zijn een goed bewaard geheim!

Boerenkoolchips

In de States is dit al lang een hit en nu begint je ze hier in België ook tegen te komen! Maar geen nood om dure zakjes in de winkel te kopen! Je kan zelf chips van boerenkool maken in een fluitje van een cent!