Puntarelle

We hebben dit jaar een nieuw soort cichorei op ons veld: Puntarelle. Een mooie, lekkere aanvulling op ons radicchio-aanbod.

Deze bijzondere groente is zeer geliefd in de streek rond Roma waar een kenmerkend recept ontstaan is: ‘Puntarelle alla romana’. Continue reading “Puntarelle”

Treviso en radijs salade met walnoot-ansjovis dressing

Ingrediënten
(voor 4 personen)

¾ kop walnoten
2 ansjovisfilets op olie, uitgelekt, fijngehakt
1 teen knoflook, fijn geraspt
¼ kop olijfolie
2 eetlepels witte wijn azijn
1 theelepel citroenzeste, fijngeraspt
1 eetlepel vers citroensap
Zout en versgemalen peper
2 kleine kroppen Treviso radicchio, in de lengte in fijne reepjes gesneden
1 stengel selder, dun gesneden
4 radijsjes, dun gesneden
½ kop verse peterselie, gesneden Continue reading “Treviso en radijs salade met walnoot-ansjovis dressing”