Pompoen, wortel-tomatensoep

Deze heerlijke soep via Bea ontdekt. Een leuke combinatie van kruiden met cocosmelk maakt het toch bijzonder.

 

Ingrediënten

250 g pompoen
200 g tomaten (vers of blik)
200 g wortelen
100 g rode splitlinzen
200 ml kokosmelk
1 ui
teentje look
1 tl komijn
paprikapoeder
600 ml water
15 g gember
Koriander
Cocosolie

Werkwijze

Verwarm de oven evt. voor @180° (zie opmerking hieronder).

Maak de wortelen schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de tomaten en de pompoen in blokjes.

Schil de gember en hak deze fijn, snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes.

Pluk wat korianderblaadjes van de steeltjes af en zet deze opzij voor de garnering. Hak de rest van de koriander (inclusief de steeltjes! Hier zit de beste smaak bij koriander in!) fijn.

Verwarm wat kokosolie in een middelgrote pan en voeg de ui, wortel en pompoenblokjes toe. Bak deze ca. 8 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de komijn, paprikapoeder, knoflook en gember toe en bak alles al roerend nog 2 minuten.

(Ik doe alles behalve de tomaten op een ovenschaal bijeen en laat de groenten in de oven garen tot ze zacht zijn.)

Spoel de linzen af en doe deze in de pan. Voeg de tomatenblokjes, koriander, 600 ml water, 1tl zout en lekker veel versgemalen peper toe.

Laat de soep op middelhoog vuur 25 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

Voeg op het laatste de kokosmelk toe en verwarm even mee.

Pureer de soep tot de gewenste structuur. Je kan het glad pureren, maar ook wat grover houden als je dit lekker vindt.

Wil je de soep dunner? Voeg dan extra water toe totdat je de gewenste structuur hebt.

Garneer met de korianderblaadjes.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 2 =