Aan de slag met radicchio!

Radicchio!

Zo’n mooie, veelzijdige groenten, zo weinig gekend.

 

Familie van witloof en andijvie en zelfs de paardenbloem,  radicchio heeft zijn oorsprong in het noordoosten van Italië. Deze prachtige groente is heel veelzijdig, bevat veel voedingsstoffen, bewaart goed en kan groeien van de herfst tot diep in de winter.  En het is lekker!

Maar onbekend is onbemind, zeker?

Hier wat drempelverlagende tips om er mee aan de slag te gaan.

→ Denk aan witloof! Je kan radicchio zoals witloof klaarmaken, zowel rauw als gebakken

→ Laat je niet afschrikken door het bittere. Dit is heel relatief.

→ Hoe lichter de kleur, hoe zoeter de smaak. (De witte is de allerzoetste.)

→ De binnenste bladeren in de krop zijn zoeter dan de buitenste.

→ Indien het toch té bitter is, kan je de bladeren enkele minuten in ijswater leggen om de smaak te verzachten. Het grillen van radicchio maakt het ook minder bitter.

RAUW – perfect als sla te eten, zeker de zoeter variëteiten of delen.
Combineren met noten, kaas (blauwe!), fruit, rucola, hard gekookte eieren, spekjes, olijfolie, balsamico…

 

 

Gebakken / gekarameliseerde / gegratineerd / geroosterd / gestoofd / gegrild (vergeet de balsamico niet)

 

 

Risotto!

En zo voort.

Succes!!

 

Foto- en inspiratiebronnen:
https://www.delicious.com.au/recipes/radicchio-pear-salad-blue-cheese-walnuts-recipe/1ik9313d
https://tastefoodblog.com/2021/01/27/balsamic-braised-radicchio/
https://www.tegut.com/rezept/radicchio-risotto-mit-parmesan.html

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − tien =