Venkelsla met purée van kikkererwten

Dit heerlijk recept via mijn vriendin, Roni, ontdekt. De venkelsla was een heerlijke ontdekking voor ons.

Ingrediënten

185 gr droge kikkererwten, een nacht geweekt (of een paar blikken)
7 el olijfolie
1 kleine ajuin of wat pijpajuin
1 takje rozemarijn
Beetje oreganum
1 el citroensap
1 venkelknol, fijn gesneden, plus het groen
Parmezaansekaas 

Werkwijze

  1. Kikkererwten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Zorg ervoor dat ze altijd onder een paar centimeters water staan. Van het vuur halen en op smaak brengen met zout. Afgieten en kookvocht bijhouden. (Ter info, deze vocht noemt ‘Aqua Faba’ en je kan er veel mee doen in de keuken – Google maar!)
  2. 6 soeplepels olijfolie in een pan opwarmen en de ajuin en kruiden hierin bakken tot de ajuin zacht is. Kikkererwten en 475 ml kookvocht toevoegen. Kikkererwten pletten en rustig laten koken tot het vocht opgenomen is, 5 minuten. Rozemarijntakje verwijderen en het geheel mixen.
  3. In een kom, citroensap en 1 soeplepel mengen en op smaak brengen met zout en peper. Venkel toevoegen en alles mengen.
  4. Venkelsla op een bord serveren met wat kikkerewtenpurée er bij. Afwerken met parmezaanse kaas en gesnipperde venkelgroen. Een beetje olijfolie over het geheel en serveren met crackers of crostini.

No waste tip: je kan ook de stengels van de venkel ook heel fijn snijden en mee in de sla doen.  Met het groen kan je ook een heel lekkere pesto maken.

Bron: https://www.foodandwine.com/recipes/chickpea-puree-with-fennel-salad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =