Puntarelle

We hebben dit jaar een nieuw soort cichorei op ons veld: Puntarelle. Een mooie, lekkere aanvulling op ons radicchio-aanbod.

Deze bijzondere groente is zeer geliefd in de streek rond Roma waar een kenmerkend recept ontstaan is: ‘Puntarelle alla romana’.

We delen hier de (eenvoudige) geheimen van dit lekker recept.

De ‘speren’ van een Puntarelle (die men ook durft ‘cicoria asparago’ of ‘asperge cichorei’ te noemen) snij je in de vorm van lucifers en leg je dan een uur in ijswater. Hiermee wordt deze mooie groente veel minder bitter (een techniek die je trouwens bij alle radicchio kan toepassen).

Deze mooie krullen eet je rauw als sla met een typische vinaigrette op zijn Italiaans, met look en ansjovis er bij.

Hier vind je de uitleg voor het voorbereiden en hier vind je het recept voor de vinaigrette (die mij ook doet denken aan de dressing voor onze ‘Caesar Salad’).

(foto credit)

Gustoso!

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + twintig =