Geroosterde savooikool met walnoten en parmezaan

Nog een eenvoudig en overheerlijk recept uit het schitterend kookboek ‘Zes seizoenen’ van Joshua McFadden.
(Foto: Smitten Kitchen)


Ingrediënten 
1 savooikool –  in 4 gesneden, kern verwijderd
4 el boter op kamertemperatuur
Zout, peper
1 el saba of balsamicoazijn
2 teentjes look, fijn gehakt
Olijfolie
⅓ ‘kop’ walnoten, licht geroosterd en gehakt
(⅓ ‘kop’ broodkruimels)
⅓ ‘kop’ gemalen parmezaan
Sap van 1 citroen

Werkwijze

Oven voorverwarmen @ 250°.

Wrijf de stukken savooikool in met de boter, doe er wat zout en peper op en leg ze op een bakplaat. In de oven roosteren tot bruin, een beetje ‘crispy’ langs de kanten en een beetje zacht in het midden – 10-15 minuten. Halverwege, stukken savooikool omdraaien.

Doe de saba / balsamico er op en voorzichtig draaien.

Terwijl de savooikool aan het roosteren is, combineer de look en ¼ ‘kop’ olijfolie. Walnoten, broodkruimels en parmezaan toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en 2 el. citroensap. Dit wordt een soort ‘slordige salsa’ – “bright from the lemon, salty from the cheese and toasty and crunchy from the walnuts and breadcrumbs”.

Savooikool ofwel in grote stukken laten of een beetje verder hakken.

Opdienen op bordjes (of een groot bord), met walnootsalsa erop. Afwerken met nog een beetje saba / balsamico, beetje citroensap en wat parmezaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 6 =