Radijzen: je kan ze niet beu worden … fijngesneden in een gemengde sla met tomaten, nootjes, een paar gedroogde rode besjes en een lekkere vinaigrette op basis van mosterd smaken ze heerlijk!
– Magda
Community Shared Agriculture in Bierbeek
Radijzen: je kan ze niet beu worden … fijngesneden in een gemengde sla met tomaten, nootjes, een paar gedroogde rode besjes en een lekkere vinaigrette op basis van mosterd smaken ze heerlijk!
– Magda
Een van de meest sierlijke momenten in de groenteteelt is begonnen. Sommige van de knoflook rassen beginnen hun bloemstengels te maken. Dit zijn de ‘stiff neck’ looksoorten – niet te verwarren met de ‘soft neck’ soorten. Deze prachtige bloemstengel moet eruit gesneden worden om grotere knollen te maken, en … ze is super lekker! Vers in de sla, soep, pesto… In het Engels noemen ze ‘garlic scapes’ als je wat recepten wil Googlen.
Hier een link naar iemand die er ook enthousiast over is!
http://kgi.org/blog/rvisser/transitory-delights-garlic-scapes
Ingrediënten
250 ml bruine linzen
1 liter water
1 liter kippenbouillon
Zout
3 soeplepels olijfolie
1 grote ui – gehakt
Evt. een beetje rode peper
4 looktenen
125 ml coriander – gehakt
+/- 600 gr. warmoes – gehakt
80 ml verse citroensap
Verse peper
Bereidingswijze
1. Linzen, water, bouillon en een beetje zout aan de kook brengen. Rustig laten koken tot de linzen bijna gaar zijn – 25 min.
2. Ondertussen, olijfolie verhitten en ui, peper en een beetje zout erin bakken tot de ui licht bruin wordt – 7- 8 min. Look en coriander toevoegen, 1 min. verder bakken. Warmoes toevoegen, af en toe roeren en bakken tot de bladeren krimpen (3 min. of zo).
3. Warmoes aan de linzen toevoegen, 15 min. rustig koken. Citroensap toevoegen, plus eventueel nog wat zout en peper. Eventueel een deel van de soep mixen.