Pompoenbrood

En heb je dit al geprobeerd? Een Amerikaanse klassieker. Natalia had dit klaargemaakt voor de boerenmarkt op 13 oktober.
(Vertaald uit het Engels, dus mijn excuses voor wat rare uitdrukkingen en afmetingen of gewichten.)

425 g gebakken pompoenpuree
4 eieren
250 ml olie (niet olijfolie)
150 ml water
700 ml suiker
825 ml bloem
2 tl baksoda
1,5 tl zout
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
1/2 tl kruidnagelpoeder
1/4 tl gemberpoeder

  1. Oven voorverwarmen op 175°.
  2. 3 bakpannen (8 x 18 cm) beboteren en ‘bebloemen’.
  3. In een grote kom, pompoenpuree, eieren, olie, water en suiker mengen.
  4. In een aparte kom, de droge ingrediënten goed mengen. Droge mengsel aan pompoenmengsel toevoegen en roeren tot alles egaal is (maar niet langer). Overgieten in de bakpannen.
  5. Ongeveer 50 minuten bakken. Het brood is klaar als een tandenstoker in het midden gestoken er proper uit komt.

Met dank aan onze Slowaakse Natalia voor de inspiratie!

Nb. Als je liever met minder olie werkt, kan je een deel met appelmoes vervangen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 7 =