Rode bietensoep

Hilde heeft dit recept opgestuurd. Haar kinderen zijn gek op rode biet.

Rode bietensoep (eigen variant op Poolse rode bietensoep)

5 à 7 rode bietjes
2 (bussels) pijpajuintjes
3 teentjes look
2 pastinaken
3 takjes groene selder (zonder de blaadjes)
(een wortel of) een 1/4 pompoen
(je mag er ook een (gekneusde) tomaat aan toevoegen)
Zout, peper, curcuma…
Platte peterselie

Alles fijn snijden, met olijfolie (of andere olie) laten sudderen, een beetje citroensap toevoegen (om de smaak van de rode biet goed tot zijn recht te laten komen), kruiden naar smaak (zout, zwarte peper, curcuma,…), +/- 2 liter kokend water aan toevoegen en even laten doorkoken. Naar het einde toe kan je er vermicelli (of andere fijne spaghetti sliertjes) aan toevoegen en tenslotte afwerken met fijngesneden (platte) peterselie.
Opdienen met een heerlijk stukje oud brood

(Om de soep een wat “zachtere” smaak te geven, voeg ik soms ook wat rode linzen toe, gewoon aan het begin laten mee sudderen).

PS: een tip voor de komende Halloween (ik ben daar zelf niet zo zot van, maar met jonge kinderen kan ik niet anders, dan er wat in mee te gaan): voor degenen die pompoensoep maken en dan ook misschien op 31 oktober: als je er (nadat je de soep hebt gemixt !) enkele kleine pastinaakjes (niet schillen, alleen wassen) even in laat meekoken, heb je op het eerste zicht precies heksevingers of andere botten in je soep zitten… griezelig ^~^ De stoerste kinderen durven wel zo’n dode vinger oppeuzelen

-dit even terzijde-

Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + vier =