Soep van Groen Hokkaido pompoen

Na het verdelen van de pompoenen bleven er tamelijk veel Groen Hokkaido pompoenen nog over. ‘Is dat ook een pompoen?’ vroeg iemand? Ja!!! EĆ©n van de beste – die ook ontzettend goed bewaart.

Allez. Blijkbaar tijd om hier ook een recept voor op de website te zetten. šŸ˜‰ Ā Ik vind het spijtig dat veel mensen pompoenen alleen maar in soep eten en ben al een tijdje mensen aan het stimuleren om het in de oven te bakken en dan gewoon zo te eten. Maar hier dan toch nog een recept voor pompoensoep. (Maar wel Ć©Ć©n met een paar van mijn favoriete Aziatische kruiden – tegenwoordig gemakkelijk te vinden in de Delhaize.)

Dit lekker recept heb ik van mijn vriendin, Roni. Het geheim zit in het bakken van de pompoen vĆ³Ć³r je er soep van maakt. Groen Hokkaido isĀ sowiesoĀ een heel lekker pompoen – met het bakken in de oven wordt die nog zoeter.

Ingrediƫnten
1 kilo Groen Hokkaido pompoen
1 el boter
250 ml prei in stukjes
200 ml ui in stukjes
1 tl verse gember – geraspt
Zwarte peper
3 look teentjes
1 stuk citroengras – geplet
600 ml groentebouillon
350 ml water
(60 ml bruine suiker – heb ik laten vallen)
125 ml kokosmelk
1,5 tl geraspte limoenschil
2 el lente ui – gesnipperd
1 el verse koriander
Zout en peper

  1. Oven voorverwarmen op 180Ā°.
  2. Pompoen in 2 snijden. Zaden verwijderen. Pompoenhelften op een bakplaat leggen, gesneden kant naar onder (eerst evt. ingesmeerd met wat olijfolie). 45 min. bakken tot je met een vork er gemakkelijk in kan prikken. Schil verwijderen (dit heb ik niet gedaan).
  3. Boter in grote pan laten smelten. Prei, ui, gember, wat zwarte peper, look en citroengras 5 min. bakken. (Ik heb de look helemaal op het einde er aan toegevoegd.) Pompoen, bouillon, water, (suiker) toevoegen en aan de kook brengen. Op een laag vuurtje 45 min. zachtjes koken. Citroengras eruit vissen en mixen. Kokosmelk toevoegen, samen met limoenschil. Nog even terug opwarmen en opdienen met gesnipperd lente ui en verse koriander. Afwerken naar smaak met zout en peper.

Mmm….!!

(De soep is heel lekker met de kokosmelk erbij, maar nog steeds zeer lekker ook zonder, indien je dit moet vermijden voor deĀ cholesterol.)

EĆ©n antwoord op “Soep van Groen Hokkaido pompoen”

  1. Heerlijk lijkt me dit! ik ga deze soep morgen maken, want alle ingrediĆ«nten heb ik toevallig in huis en ook zijn de oosterse kruiden mijn fave spices! Dankuwel, ook aan Roni šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =