Tuinbonen doppen

Tuinbonen blijven in Vlaanderen minder gekend.  Het doppen van tuinbonen vraagt tijd, zeker als je ze daarna nog eens uit hun ‘vliesje’ wil doppen, maar het loont de moeite!

Ik heb ontdekt dat het op deze manier vlot werkt.

Je snijdt eerst langs de ‘rug’ of de ‘buik’ van de peul:

Tuinbonen doppen 1

Als je dit doet, wil je tamelijk diep snijden, zodat je ineens ook in de bonen gesneden hebt:

IMG_4593

Je haalt dan vlot de bonen uit de peul:

Tuinbonen doppen 3

Klaar om te blancheren:IMG_4596

Na het kort blancheren (1 minuut!) kan je de bonen heel gemakkelijk uit het vliesje errond spitsen. Dit noemt dan het ‘dubbel doppen’ van tuinbonen. De vliesjes gooi je dan weg.

IMG_4610

IMG_4614                 IMG_4615

Het is een rustig werkske. Je kan er een gezellig moment van maken…

IMG_4573

En na al dat werk? Hier wat inspiratie om je tuinbonen klaar te maken!

http://www.dewittebeek.be/category/tuinbonen/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 12 =