Salade van koolrabi, aardbeien, basilicum en geitenkaas

Voor-, bij- of lunchgerecht voor 4 personen

  • 1 grote kookrabi
  • 10 aardbeien
  • 30 gr pompoenpitten
  • 60 gr halfharde geitenkaas, verbrokkeld (bv. Le Petit Rondin van Chèvre Ardennes)
  • Blaadjes van enkele takjes basilicum

Voor de vinaigrette:

  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 koffielepels vloeibare honing
  • Sap van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  1. Schil de koolrabi; snijd in plakjes van ca 2 mm en daarna in reepjes
  2. Snijd de aardbeien in plakjes
  3. Rooster de pompoenpitten in een droog pannetje tot ze beginnen te poffen
  4. Vinaigrette: meng mosterd, honing en citroensap. Roer er olijfolie door tot de consistentie goed is. Peper en zout toevoegen. Proef goed.
  5. Schep de koolrabi op een schaal en giet er de vinaigrette over. Schik er de aardbeien en de geitenkaas op en strooi pompoenpitten en basilicum over de salade

Als licht hoofdgerecht met bijvoorbeeld pittabrood en humus van rode biet.

Bron:  Dorien Knockaert in “De moestuin van Mme Zsazsa”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − een =