Risotto van radicchio, camembert en walnoten

Ingrediƫnten
(voor 3-4 personen)

350 g arborio rijst
Een halve krop rode radicchio
150 g Camembert
1 sjalot
70 g grof gehakte walnoten + een paar voor decoratie
geraspte parmezaanse kaas naar smaak
ongeveer 1,5 liter groentebouillon
olijfolie

Je kan de Camembert vervangen door Taleggio kaas maar die is hier wat moeilijker te vinden.

Bereiding

Bereid de groentebouillon, maak de radicchio schoon en snijd hem in reepjes. (laat wat over voor decoratie van de serveerschaal als u dat wilt).

Fruit intussen de fijngehakte sjalot in een beetje olie, en voeg dan de radicchio toe.

Laat de radicchio voldoende stoven.

Voeg de rijst toe, laat hem even meebakken tot hij glazig wordt. Blus met een soeplepel hete groentebouillon. Voeg zout toe. Voeg geleidelijk, onder regelmatig roeren, soeplepel per soeplepel hete groentebouillon toe en laat die telkens inkoken, tot de rijst bijna gaar is.

Voeg, als de rijst bijna gaar is, de gehakte walnoten, de camembert en een paar eetlepels geraspte Parmezaanse kaas toe.

Laat de risotto met het deksel op de pan een minuut of twee staan alvorens op te dienen.

Serveer met radicchio en walnoten.

Bron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =