Tuinbonen met salie

Dit lekker recept heb ik van Silvie binnengekregen:

Tuinbonen gaan heel goed samen met verse salie.

  • Ca. 250 á 300 gr dubbelgedoptetuinbonen.
  • 1 á 1,5 dl groentebouillon
  • Boter
  • Pan
  • 1el fijngehakte salie of wat meer naar eigen goesting
  • Duppeldoppen: 1ste maal bonen uit de peul halen
  • Bonen 1′ blancheren
  • Velletje van de bonen halen
  • Flinke portie boter in pan smelten
  • Bonen en salie eventjes goed roerbakken
  • Bouillon aan toevoegen en ca. 15′ op een laag vuurtje laten sudderen
  • Peper en zout aan toevoegen

PS. In plaats van zout kan je ook  spekjes mee bakken. Eventueel kan je ervoor room aan toevoegen en onder pasta mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − twee =