Tomaten inmaken

Dit eenvoudig recept is ook de moeite. Wist je dat je tomaten kon inmaken zoals je confituur maakt, en ze dan lang kan houden in de kast? Snel klaar, geen energie nodig om lang te kunnen bewaren!

  • Tomaten koken.
  • Bokalen steriliseren met kokend water.
  • Tomaten in bokalen doen en op hun kop zetten.
  • Bokalen die niet dicht gaan, in de frigo zetten en eerst opeten.

That’s it!

Je kan hier ook alle kanten mee uit – puur tomaten, basilicum toevoegen, mixen en zeven voor passata, inkoken, geheel laten, uien, look, etc. toevoegen voor spaghettisaus… Het werkt allemaal.

 

2 antwoorden op “Tomaten inmaken”

  1. Beste Mia,
    Ja, heerlijk eenvoudig recept. 😉
    Het pellen van de tomaten is eigen keuze. Ik doe dat niet – de pellen storen mij niet bij het eten, maar veel mensen hebben de tomaten inderdaad liever zonder pel.
    Je kan dus kiezen!
    Veel kook- en eetplezier!

    CSA De Witte Beek

  2. Hallo, ik heb een vraagje ivm tomaten inmaken:
    Het recept is zo te lezen inderdaad heel eenvoudig maar nu vraag ik me af of de tomaten niet best gepeld moeten worden?
    Alvast bedankt voor jullie antwoord en vriendelijke groeten,
    Mia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 5 =