Nog een heerlijke dipsaus van ons ‘Chips en Dips’ avondje. Deze van Steffi.

Ingrediënten
400 g flespompoen (in blokjes van 1 cm)
2 teentjes knoflook (ongepeld)
2 el olijfolie
1 tl curry madras-poeder
½ tl fijn zeezout
½ mango (in blokjes)
1 limoen (de schil geraspt + de helft uitgeperst)
1 cm gember (fijngeraspt)
½ rode peper (zaadlijst verwijderd en fijngehakt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng de pompoenblokjes met de knoflook, de olijfolie, het currypoeder en het zeezout. Rooster in ca. 30 minuten zacht en gaar in de oven.
- Duw de teentjes knoflook uit de schil en doe samen met de pompoen in een blender. Voeg de mango, de geraspte limoenschil, de gember, de rode peper en het sap van ½ limoen toe. Pureer glad. Breng de dip eventueel op smaak met meer zout.
- Schep de dip op een schaal en garneer met pompoenpitten, koriander, rode peper en sesamzaad. Lepel er wat kokosmelk op. Serveer met naan.
Opmerking van Steffi: “Persoonlijk vond ik het net wat te droog dus ik zou nog wat extra water of olijfolie aanraden :)”
Bron: https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/pompoendip-met-mango-en-curry/
