Spicy rodebietjesdip met geitenkaas

Het tweede lekker recept van Chris van onze ‘Chips en Dips’ avondje!

Ingrediënten

  • 3 dikke rode bietjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el verse tijm
  • 1 tl vloeibare honing
  • Zeezout
  • Peper
  • 1 tl granaatappelmelasse
  • 1 el tahinpasta
  • 1 el magere yoghurt
  • Een snuifje chili flakes
  • 2 el gehakte hazelnootjes
  • 1 vers geitenkaasje
  • Bladpeterselie

Keukenmateriaal

  • Oven 
  • Blender
  • Scherp koksmes 
  • Ovenschaal
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de rode bietjes en snij ze in partjes. Doe de partjes biet in een ovenschaal en bestrooi met de tijm. Besprenkel met de olijfolie en de vloeibare honing, en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Meng goed door elkaar.
  3. Rooster ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de bietjes zacht en lichtjes gekarameliseerd zijn.
  4. Mix de gare bieten met het kookvocht uit de schaal, de tahin, de granaatappelmelasse, de chiliflakes en de yoghurt in de blender tot een gladde dipsaus. 
  5. Hak de hazelnootjes grof en rooster ze kort in een droge pan.
  6. Doe de dip in een schaal en werk af met de hazelnootjes, wat verkruimelde geitenkaas en gehakte bladpeterselie.
  7. Serveer als dip bij versgebakken pastinaakchips. Smakelijk!