Nog een recept uit de reeks ‘dipsausen’ van het ‘Chips en Dips’ avondje. Boeiend omdat die van rauwe (rode, gouden…) bieten gemaakt wordt!

Ingrediënten
1 tl chile vlokken
1 biet, evt. geschild (heb ik niet gedaan) – in grote stukken gesneden
1 ‘cup’ walnoten, getoast plus wat extra als garnering
Sap van 1 citroen, plus wat extra ook voor zest
1 el granaatappelmelasse*
1 tl chilevlokken
1 look teentje, gepeld
1 tl zout
½ ‘cup’ olifolie
Vers gemalen peper
1 ‘cup’ labneh
Chips, pita….
Evt. wat komkommer in stukken om mee te dippen
Voorbereiding
Doe de biet(en), walnoten, citroensap, granaatappelmelasse, chilevlokken, look en zout in de mixer. Pureer op hoog tot alles is fijn gemalen. Olijfolie toevoegen, puree opnieuw. Proef en voeg desnoods citroensap, zout en peper nog toe.
Doe de labneh in een kop en de bietendip hier bovenop. Wat extra olijfolie er nog bij en wat gehakte walnoten. Doe een beetje citroenzest er nog bij. Opdienen met pita of chips, of stukken komkommer of wortel om mee te dippen.
* Bij de Al Taj in Leuven te vinden – zoek een versie zonder toegevoegde suiker.
Bron: https://cooking.nytimes.com/recipes/1020270-beet-dip-with-labneh
