Nog een lekkere dipsaus van onze ‘Chips en Dips’ avond. We zijn grote fan van gekarameliseerde ajuinen…

Ingrediënten
¼ ‘cup’ olijfolie
2 ajuinen
Zout
2 el witte miso
1 el rode wijn azijn
1 ½ ‘cup’ labneh
3 el bieslook, fijn gehakt
Zwarte peper
1 tl suiker (heb ik niet gebruikt)
Crackers, crudités … om mee te dippen
Voorbereidingen
De ajuinen karamelliseren.
(Hier een voorbeeld van hoe je dit doet. Belangrijk om je tijd hiervoor te nemen! Dit duurt meer dan ¾ uur… Ik voeg er ook een beetje zout bij. Dit maakt dat de sappen iets sneller vrijkomen in de pan.
Na 45 – 55 minuten, je vuur afzetten en miso en azijn toevoegen. Proef en voeg desnoods meer zout of azijn toe naar smaak.
Laat de ajuinen afkoelen, dan fijn hakken. Doe alles in een grote kom, voeg de labneh, bieslook en peper toe. Proef en voeg desnoods wat zout of suiker (voor mij helemaal niet nodig, zeker met onze zoeten ajuinen) toe om alles in balans te brengen.
Garneren met bieslook, dien op met chips, crudités…
Bron: https://cooking.nytimes.com/recipes/1027338-miso-labneh-onion-dip
