Soep van geroosterde rode biet en look

Ik was op zoek naar iets lekkers met rode biet en mijn oog viel op dit recept. Het kon niet slecht zijn!

  • 3 rode bieten
  • Olijfolie
  • 6 looktenen (of 1 bol) – niet gepeld
  • 1 prei – fijn gesnipperd
  • 1 tl verse tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper
  • 2 el citroensap
  1. Oven voorverwarmen @ 205°.  Rode bieten besprinkelen met olijfolie en dan een uur in de oven bakken, verwikkeld in zilverpapier. Ondertussen, looktenen of -bol ook in zilverpapier verwikkelen en 30 minuten in de oven bakken. Rode bieten laten afkoelen en evt. schillen (ik doe dit niet). Lookvelletjes verwijderen.
  2. Olijfolie in een pan verwarmen, prei toevoegen. 6 – 8 minuten bakken tot zacht. Rode bieten en look, tijm, laurierblad en 700 ml water of bouillon toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
  3. Alles aan de kook brengen en dan op een zacht vuur 5 minuten laten doorkoken. Laurierblad eruit vissen, even laten afkoelen en mixen. Citroensap toevoegen en evt. bijkruiden.

Bron: http://www.marthastewart.com/1050523/roasted-garlic-and-beet-soup 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =