Salade van geroosterde rode biet met bietenblad

Dit eenvoudig en lekker recept ergens gevonden… ik weet niet meer waar.

    • 8 rode bieten
    • 2 el olijfolie
    • 1 tl rozemarijn
    • 1 tl tijm
    • zout en peper
    • de bladeren van de 8 bieten
    • 1 kop gemengde snijsla
    • geitenkaas
    • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Oven voorverwarmen @ 220°. Bieten proper borstelen zonder te schillen. Bietenblad wassen.

Bieten op bakpapier op een bakplaat leggen. Meng met de olijfolie en kruiden. 45 minuten in de hete oven roosteren tot je met een vork in de bieten kan prikken.

Bieten een beetje laten afkoelen en dan schillen zonder ze onder water te houden. In vier snijden. Doe er wat goede olijfolie en balsamico op, samen met wat zout en peper (altijd lekker ;-). Even op zij zetten.

Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de bietenbladeren kort tot ze verwelken.

Op borden opdien met de snijsla van onder, dan het bietenblad en de bieten, afgewerkt met geitenkaas en pijnboompitten. Smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − six =