Dipsaus van paprika en rozemarijn

Het is het moment van de paprika’s. We zijn blij.

Ik hou van geroosterde paprika’s. Hun smaak wordt helemaal anders dan als ze gewoon gebakken zijn. Deze saus kan je op een boterham doen of als dipsaus gebruiken.

  • 3 grote, rode paprika’s, in 2 gesneden, zaden verwijderd
  • 2/3 ‘kop’ zonnebloempitten
  • een snuifje cayenne peper
  • zeezout
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 takken rozemarijn

Oven voorverwarmen @ 200°.

Paprika’s op een bakplaat leggen en in de hete oven roosteren voor 40 minuten of tot ze bruin worden.  Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Ondertussen, bak de zonnebloempitten, de cayenne peper en het zout lichtjes in een droge pan. Als de paprika’s afgekoeld zijn, trek de vellen er af, die ondertussen los zouden moeten zitten. Hak ze grof en doe ze in de mixer. Voeg de zonnebloempitten, citroensap en rozemarijn toe en mixen tot alles glad is. Proeven en evt. bijkruiden.

Doe in een bokaal. Blijft 2 weken in de frigo goed.

Bron: The Green Kitchen, David Frenkiel & Luise Vindahl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 15 =