Chutney van rode biet met verse maatjes en appel en groene boontjes

En nog rode biet inspiratie van Tie!

Ingrediënten
• 2 grote bieten (of 1 grote pot bieten(720 ml) uitgelekt)
• 1 middelgrote ui, heel fijngesneden
• 1 Spaanse peper, eventueel zonder zaadjes om het minder scherp te maken
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 50 gram bruine suiker
• ½ dl rode wijnazijn

Verse maatjes
1 appel
Groene boontjes
rode ajuin
olie en azijn
p en z

Bereidingswijze
Snij de bieten in kleine stukjes en doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan met een dikke bodem.
Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur staan totdat de bietjes gaar zijn. Bij gebruik van reeds gekookte bietjes : hou ongeveer 30 minuten aan. Roer af en toe goed door en voeg wat vocht (azijn of water) toe als de chutney te dik dreigt te worden. Breng op smaak.
De chutney kan zowel warm, lauwwarm als koud worden gegeten en is in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.

Stoom groene boontjes, laat afkoelen, snij ze in kleine stukjes en meng ze met fijngesneden appel en gesnipperde ajuin, maak aan met olie en azijn en kruid af.

Dresseer bord met streep chutney die je met bolle kant soeplepel uitstrijkt, zet de maatjes op hun flank recht, bevestig de uiteindes met een tandenstoker aan elkaar, zet ze open en vul ze met het boontjes appel ajuinmengsel.
Smakelijk!

Dit laatste at in De Molen: heerlijk!!!!

Leave a Reply