Dotterfeldenhof rauwe tomatensaus

Als we tijdens mijn opleiding twee jaar geleden op studiebezoek bij Dottenfelderhof waren (http://www.dottenfelderhof.de/) hebben ze deze tomatensaus klaargemaakt. Een van de lekkerste die ik ken.

1 teen knoflook
1 tl zout
ca. 1500 g tomaten
2 el verse citroensap
1 tl suiker (evt.)
1/2 tl zwarte peper
Basilicum
Olijfolie

500 g pasta

Knoflook met zout in vezel fijn stampen.

2/3 van de tomaten ontkernen en in blokjes snijden (hoeft niet heel fijn te zijn).

De rest van de tomaten ontkernen en grof raspen. Vellen zijn voor de compost.

Mengen met de andere tomaten. Knoflookpasta, suiker, peper en citroensap toevoegen.  10 minuten laten rusten.

Basilicum en olijfolie toevoegen en op pasta eten. Eventueel serveren met parmesan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − tien =