Pesto van rode biet

Hier weer een heerlijk recept van Claire – was ook te proeven op de Openvelddag.

2 à 3 rode bieten (op voorhand in de oven gebakken, en zelfs daarna diepgevroren)
1 teentje look
stukje courgette (geeft volume, weinig smaak)
1 soeplepels amandelpoeder
1 soeplepel parmesan
olijfolie (50ml ?)
4 soeplepels volle yoghurt
zout, peper, peterselie.

Goed mixen. Serveren op melba (zeer fijne) toasts. Smakelijk !

Opm. : alle hoeveelheden zijn ‘ongeveer’ want naar smaak kan je alles laten variëren en bv room of geitenkaas ipv volle yoghurt, rucola ipv peterselie, geen look, wel uien, … Het moet alleen in evenwicht blijven tussen ‘vast’ en ‘nat’…
Blijft ok een paar dagen in de koelkast.

Op deze manier model mag iedere pesto : basilicum, rucola, pompoen, gemengd met hummus, tomato, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − one =