Pesto van radijsblad

Vorig jaar kreeg ik deze tip van iemand, maar heb pas gisteren het recept uitgeprobeerd. Fantastisch!!! Wie zou ooit gedacht hebben dat iets dat meestal op de compost belandt zo lekker kon zijn?

Ingredi├źnten
Loof van bosje radijzen, biologisch
Handvol hazelnoten (ongeveer 25 gram)
Teen knoflook (of pijplook ­čśë
Harde lekkere kaas, bijv. parmezaan, pecorino oid (klein handje)
Zout en peper
Lekkere, maar zachte olijfolie, begin met 3 eetlepels

Rooster de hazelnoten op middelhoog vuur (zonder vet) tot ze lichtbruin zijn gekleurd. (Ik heb rauwe walnoten gebruikt en dit was ook heel lekker.)
Pel en hak vervolgens de knoflook en rasp de kaas en gooi de ingredi├źnten in de kom van de foodprocessor.
Haal het fijne loof van de radijzen (geen steeltjes of harde stukken, je wilt vooral de zachte stukjes gebruiken). Was het grondig onder de kraan en sla droog in sladroger of met behulp van papier of theedoek.
Doe het groen, de hazelnoten, de kaas, het zout en de peper en de olie in een keukenmachine of blender. Pulse/Mix tot de ingredi├źnten zijn fijngemalen. Bekijk de consistentie en proef of er nog ingredi├źnten toegevoegd moeten worden. ┬á(Je kan ook wat water toevoegen indien het nog te droog is.)
Je kunt de pesto een paar dagen, onder een laagje olie in de koelkast bewaren.

Bron: http://www.chriskitchen.nl/?p=965

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =