Gemarineerde daikon

We hebben veel daikon in het aanbod. Blijkbaar is dit een van de minder gekende groenten in Vlaanderen omdat er niet zo veel van geoogst wordt. Verrassend omdat dit een heel lekkere groenten is – radijs, maar heel zacht van smaak en lekker krokant. Daikon is heel populaire in Japan en Korea.

Daikon zou ook heel gezond zijn: helpt bij het verteren van vetten en koolhydraten, goed voor de nieren, helpen bij een verstopte neus, bevat veel vitamine C… Ā Waar wacht je nog op? šŸ˜‰

Het is heel lekker gewoon rauw, geraspt of in stukken. Eventueel met een beetje zout of sojasaus er op.

Of je kan dit recept proberen. Ik heb dit ontdekt als ik ‘drempelverlagende recepten’ zocht voor daikon. Het is heel eenvoudig en heel lekker.

Ingrediƫnten

2 koppen daikon, geschilde en en stukken gesneden van een halve centimeter
1 1/2 tl zout
1 1/2 el rijstazijn
1/2 tl sesamolie
Zwarte peper, naar smaak

Werkwijze

Meng de zout met de daikon en laat dit een uur in de frigo rusten. Hierdoor wordt de daikon wat zachter en verliest ze wat vocht.
Spoel de daikon af en dep ze droog. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en goed mengen. Afdekken en tenminste 8 uur in de frigo laten marineren. Geniet er van!

Bron: http://www.barefeetinthekitchen.com/2012/02/overnight-chinese-daikon-radish-pickles.html

EĆ©n antwoord op “Gemarineerde daikon”

  1. Is een super lekkere groente!
    Ook lekker als tussendoortje of als toastje bij de apero : gewoon in sneetjes snijden en gelijk welke spread, humus of pesto erop smeren. Ook kindjes houden van de zachte smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 14 =