De verrassend interessante snijbietpasta

Hier nog eens een leuk recept van Beate van de Openvelddag. Komt uit het kookboek Honger van Kim Leysen.

Ingrediƫnten voor vier personen

  • 6 tot 8 stengels gekleurde snijbiet (= warmoes)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el komijnzaad
  • Chilivlokken
  • Een handvol rozijnen
  • Een handvol walnoten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 el walnoot- of hazelnootolie
  • Olijfolie, peper en zout

Voorbereiding

  • Ris (scheur) de blaadjes van de stelen van de snijbiet en was de bladeren. Snij ze in fijne reepjes. Was ook de stelen en snij ze in blokjes van 1 cm.
  • Pel de look, hak ze fijn of gebruik een lookperser en hak de walnoten grof.

Bereiding

  1. Zet een grote pot met gezouten water op het vuur, zodat je de pasta kan koken terwijl je de snijbietsteeltjes bakt.
  2. Zet een pan met wat olijfolie op een zacht vuurtje en fruit hierin de knoflook met de komijnzaadjes, chilivlokken, rozijnen en walnoten. Wanneer alles lekker begint te geuren mogen de snijbietsteeltjes erbij. Zet het vuur een beetje hoger en roer geregeld, zodat er niks aanbakt. Wanneer de steeltjes bijna zacht zijn, mogen de blaadjes erbij. Blijf roeren tot alles gaar is. Kruid goed af met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en meng onder de snijbiet. Roer de walnoot-of hazelnootolie door de pasta.

Lekker erbij

  • Zoetzure komkommertjes: roer in een kom 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels appelazijn, 2 theelepels suiker, 1 theelepel zout en zwarte peper door elkaar. Snij 2 tot 3 komkommers in dunnen plakjes, snijper ook wat bieslook en schep alles onder de vinaigrette. Dek af en zet minstens een halfuur in de koelkast (kan ook met groene paprika in dunne reepjes).
  • Parmezaan

Heel makkelijk recept, kan klaar zijn in minder dan een halfuur. Wij vonden het zo lekker dat er te weinig was, dus je kan best wat meer maken ? je kan ook wat meer dan 8 stengels snijbiet doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =