Andijviesoep met pecorino

Nog een manier om met andijvie om te gaan! Gevonden op internet en het zag er lekker uit.

Deze originele Italiaanse soep, is àok lekker voor de lunch met een stuk brood.

Ingrediënten
1 ei
50 gr. pecorino (of parmesan), geraspte
0.8 l. kippenbouillon
2 el. olijfolie
1 krop andijvie
Zout Peper
Lekker met geroosterd brood.

Maak de andijvie schoon en neem enkele mooie blaadjes uit het hart voor de garnering. Kook de rest van de andijvie circa 3 minuten in ruim water met zout. Laat de andijvie uitlekken. Pureer de gekookte andijvie fijn in de keukenmachine. Breng de bouillon met de gepureerde andijvie aan de kook. Klop het ei los met de kaas en klop dit mengsel, van het vuur af, door de soep. Blijf kloppen tot een romig gebonden soep ontstaat. Breng de soep op smaak met olijfolie, zout en peper. Schep de soep in de borden. Garneer met de achtergehouden blaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 10 =