Wortelcake

Zeer geliefd in de V.S., maar hier nog steeds (te) weinig gekend. Nochtans super lekker.

Ingredienten
Cake:
250 gr zelfrijzende bloem
250 gr suiker
1 pakje vanilesuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bicarbonaat
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
400 gr fijngeraspte wortelen
4 eieren
1,5 dl zonnebloemolie

Topping:
50 gr zachte ongezouten boter (kamertemperatuur)
100 gr poedersuiker
1 doos Philadelphia-kaas natuur
1 pakje vanillesuiker

Voor de cake:
Meng alles behalve de wortelen en mix gedurende drie minuten en voeg dan de wortelen toe op het einde. Doe in een springvorm en strijk het deeg glad. Zet 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Topping:
Mag je eveneens alles mengen en met een spatel erop strijken.

Voila, simpeler kan niet denk ik hé. Je kunt eventueel nog de helft van de bloem vervangen door maïzena voor patisserie, als je hem extra luchtig wil maken.

Met dank aan Ine en foto van een cake van Liesbeth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =