Witloof

“Ik ben begonnen de witloof uit te steken. Breng een emmer naar het veld, we zullen ze zaterdag vullen. Daarna moet je de emmer ergens warm en donker zetten en 3 weken later heb je witloof.”

Zo is de oproep gelanceerd. Blijkbaar ben ik niet zo duidelijk geweest. Een aantal mensen dachten ze dat ze met een emmer vol witloof naar huis zouden gaan, maar nee!

In mei, heb ik 3 rijen witloof gezaaid. Fijn zaad. Ongelooflijk wat een forse plant en wortel die er uit komt.

Op maandag 15 oktober hebben we de helft van het bed uitgestoken. Blijkbaar moet je 5 dagen wachten voor je de wortelen ‘intafelt’: de kracht moet uit de bladeren naar de wortelen trekken.

Zaterdag was het een werkdag met veel veel volk. Misschien omwille van het mooi weer, maar stiekem vermoed ik dat een aantal mensen gewoon heel nieuwsgierig waren naar hoe dat in elkaar zit met die witloof. ‘Waar komt de witloof uit?’ heb ik verschillende keren gehoord. Uit de bovenkant van de wortel. Miro en Natalia moesten die avond naar hun familie in Slowakije bellen om uit te leggen hoe het in elkaar zat. 😉

Door al die helpende handen, ging het vullen van de emmers heel snel. En wat een pracht van een resultaat.

[RFG_gallery id=’18’]

Nu staan al die emmers thuis, afgedekt, warm en donker. Heb je al gepiept? Zijn ze al bezig? (Zo staan ze bij mij thuis.) 🙂

Witloof thuis 1

Witloof thuis 2
Ps. Later beslist dat emmers geen goed systeem was, maar het was een waardevol experiment! De volgende keer doen we dat afgedekt in de grond.

 

Leave a Reply