Thaise basilicum pesto

Deze zeer originele pesto via Beate ontdekt! Niet veel mensen oogsten deze lekkere basilicum, dus hier wat inspiratie.

Ingrediënten

  • 80g Thaise basilicum blaadjes
  • 4 teentjes look
  • 30g geroosterde pindanoten
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 ½ eetlepel rijstazijn
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel agave nectar/siroop
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout

Bereiding

  • Haal de blaadjes van de basilicum van het steeltje en was ze
  • Pel de look
  • Als je geen geroosterde pindanoten vindt, kan je gewone kopen. Rooster ze in een droge pan tot ze beginnen te kleuren
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix. Voeg extra zout toe naar eigen smaak (de sojasaus zorgt al voor een zoute smaak)
  • Gebruik de pesto voor noedels, geroosterde groentjes, gebakken tofu, …
  • Je kan hem in een afgesloten potje in de frigo bewaren voor 1 tot 2 weken (tip: giet een beetje extra olie op de pesto, dan blijft hij beter vers)hai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − vier =