Soep ‘groen’

De winterpostelein is in uitverkoop, dus moest ik terug aan Claire haar recept denken:

Soep ‘groen’

1 ajuin / sjalot
1 ‘pakje’ kervel
1 ‘pakje’ postelein
3-4 prei
2 soeplepels havervlokken (‘onctueux’ smeuig ?)
1 koffielepel baksoda (bicarbonaat)

Ajuin in een beetje olijfolie bakken, alle andere groenten in stukken snijden en toevoegen
1 L water toevoegen (niet te veel, altijd best bijgieten achteraf)
Havervlokken en baksoda toevoegen
Snuifje zout / of bouillon blokje
Roeren en laten koken 4 à 5 min
Goed mixen
Serveren met een beetje room
Last but not least: kleur blijft super mooie groen dankzij de bicarbonaat : dit geldt ook voor alle groene groenten (princessenbonen, broccoli, prei, courgette, …enz). Een nadeel is wat schuimvorming.  In het algemeen, is dit minder als je de groenten wast als je ze minder lang kookt.

Leave a Reply