Salade van gebakken rode biet met komijn

Mijn vriendin Caroline heeft dit lekker recept opgestuurd. Weer iets met gebakken groenten. 😉

450g rode biet (3-4)
2 el grove zeezout
1 el suiker
sap van 1 citroen, of naar smaak
1 el olijfolie
1 grote snuifje komijn
1 el platte peterselie, gehakt
Zout naar smaak

Rode bieten proper maken maar niet schillen. Bieten op zilver- of bakpapier leggen, zout erop doen en papier goed sluiten om een ‘papillote’ te maken. 2 uur @ 160° bakken. Na het einde zou je in de bieten moeten kunnen prikken.

Bieten laten afkoelen, dan schillen (het schil komt nu heel gemakkelijk los) en in stukjes snijden. Meng de rest van de ingredienten en giet ze over de bietjes. 1 uur laten marineren.
Opdienen op kamer temperatuur.

Bron: ‘The Food of Morocco’ van Paula Wolfert. In Morocco worden gemeenschappelijk broodovens blijkbaar ook gebruikt om ‘street food’ te bakken, zoals traag gebakken rode biet. Heerlijk zoet met een vleugje karamel.

Leave a Reply