Salade van bietenblad met geitenkaas

En nog een in de reeks van onderdelen van groenten die meestal op de composthoop belanden! Hoe kunnen zoveel mensen niet weten dat het blad van rode bieten zo lekker is?  Heel snel klaar, super lekker.

  • 4 ‘koppen’ bietenblad, met stengels, gewassen en gehakt
  • 1 tl olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 2 tl olive oil (ja, nog eens)
  • 50 g. geitenkaas
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  1. 1 tl olijfolie verwarmen in een grote pan, bietenblad toevoegen. Rustig bakken tot mals (+/- 4 min.). Van het vuur nemen en zout en peper toevoegen. In een kleine kom, balsamico en 2 el olijfolie mengen met een vork.
  2. Om op te dienen: doe het bietenblad op twee boorden. Afwerken met geroosterde pijnboompitten en verbrokkelde geitenkaas en de vinaigrette.

That’s it! 😉

Leave a Reply