Carpaccio van rode biet

Dit recept heb ik van Claire binnengekregen – een enthousiaste nieuwe deelnemer en blijkbaar geïnspireerde kok! Dit zou haar favoriete manier zijn om rode biet te eten.

Werkwijze

Gewoon de rauwe bieten met een borstel wrijven onder het water om ze schoon te maken. Hoeft niet te schillen. Met de fijnste (1/2 mm) dikte van een ‘mandoline’ de biet snijden: de schijfjes moeten echt soepel zijn (schone ronde schijven).

Maak een zachte vinaigrette (balsamico azijn, olijfolie, snuifje suiker, of honing, peterselie, peper, zout …) en doe dit op de bietenschijven. Roeren en laten rusten ongeveer 1/2 u (mag veel meer): de bieten verliezen een beetje sap en worden malser.

Je kan de bietjes als carpaccio eten met een krokante grissini, parmesan en humus of pastinaakpurée in het midden van de bord. Mag ook met droog gebakken sesam, pijnboompitten,…

Leave a Reply