Rarbarber crumble 1

Dringend tijd om nog wat rabarber recepten te delen!

Hier een eerste versie van een crumble, rechtstreeks van Rowan uit Engeland, ‘the land of crumble’. ūüėČ ¬†(met een paar ‘vertalingen’ er bij, waar je ook merkt dat keukenmaten in andere landen echt anders zijn: waar in Engeland of de V.S. ‘tablespoons’ staan, gebruiken we hier ml of g… het is soms wat zoeken! )

Ingredients

  • Between 6 to 10 sticks of rhubarb (¬†depending¬†on the size)
  • 4 tbsp / 60 ml water
  • 8 tbsp / 110 g / 120 ml sugar

Chop the rhubarb in to bite size pieces and place in a pot with the water and sugar, don’t boil it just let it simmer for about 10 minutes until soft but not mushy (niet plat koken, het moet geen moes zijn).

  • 110 g / 4 oz butter, softened
  • 80 -100g (riet-) sugar (depending on how sweet you want it)
  • 50 g oats (haver)
  • 180-200 g flour

Mix together the butter, flour, oats and sugar in a bowl with your hands¬†until¬†the¬†mixture¬†is¬†crumbly, if its too sticky then add more flour. ¬†Put the¬†softened¬†rhubarb in an oven dish and cover with the¬†crumble mixture and bake in the oven (180¬į) for 35 to 45 minutes until the topping is golden brown.

It can be eaten with custard, cream or¬†yoghurt. ¬†ūüėČ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + sixteen =