Rabarbersorbet

En als we toch bezig zijn met sorbets… juist nog op de valreep terwijl we de rabarber nog mogen oogsten…

Nog een ontdekking bij Sarah Raven, weer uit ‘Vers uit de tuin’…

Ingrediënten

600 g rabarber
sap van 1 sinaasappel
1 tl vanille-essence
sap van 1-2 citroenen

Voor de suikersiroop:
450 g suiker

Werkwijze

Verwarm voor de suikersiroop 600 ml water met de suiker op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng dit aan de kook en laat het 2-3 minuten koken en vervolgens afkoelen. Suikersiroop is goed houdbaar in de koelkast.

Snijd de rabarber in kleine stukken, doe ze samen met het sinaasappelsap in een pan en kook ze afgedekt gaar. Laat de rabarber afkoelen.

Voeg de suikersiroop toe aan de rabarber en pureer het tot een glad mengsel in een keukenmachine. Voeg de vanille-essence en citroensap naar smaak toe. Doe het mengsel over in een ijsmachine en draai het tot ijs. (Of schenk het rabarbermengsel in een afsluitbare diepvriesdoos. Zet het circa 1 1/2 uur in de diepvries. Neem heb eruit en klop het mengsel glad met een staafmixer. Zet het terug in de diepvries. Herhaal deze behandeling nog twee keer, steeds met  1 1/2 uur tussentijd. )

Neem het ijs 20 minuten voor je het wilt serveren uit de diepvries en zet het in de koelkast. Bewaar dit ijs hooguit enkele maanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − seven =