Rabarber rozemarijn spritzer

Dit recept heb ik een paar jaar geleden gevonden en is onmiddellijk een favoriet geworden. Super lekker en prachtig mooi!

1 kg. rabarber in stukken van een paar centimeter gesneden (niet schillen!)
1 l. water
700 g suiker (of vervanger zoals agave)
6 soeplepels rozemarijn, gehakt
250 ml citroensap
Spuitwater of schuimwijn

Doe de rabarber, water, suiker en rozemarijn in een pan en breng deze aan de kook. Een kwartier laten koken op een zacht vuurtje. De rabarber zal uiteenvallen.

Mengsel van het vuur halen en door een fijne zeef gieten. Citroensap toevoegen. Indien te zoet, meer citroensap toevoegen. Koel zetten.

Om op te dienen, doe een kwart tot een half glas vol met de rabarbersiroop en verder vullen met spuitwater of schuimwijn.

Maakt +/- 1,4 liters siroop en 3 – 4 liters ‘spritzer’.

Bron: http://www.simplyrecipes.com/recipes/rosemary_lemon_rhubarb_spritzer/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + vier =