Pizza met deeg van bloemkool

Ik heb dit recept ontdekt in het kookboek ‘Vegetarian Everyday’ en het is super lekker. Voor het moment hebben we een overvloed aan bloemkool, dus het is het moment om het door te spelen!

Ingrediënten

1 bloemkool
3/4 ‘kop’ gemalen amandelen
1 soeplepel oreganum / marjolein
zout en peper
3 grote eieren, geklopt

Oven voorverwarmen @ 205° en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Bloemkool grof hakken en dan mixen in de keukenrobot tot het ‘rijst’ wordt.  Doe 3 ‘koppen’ (1 kop = 235 ml als je exact wil zijn 😉 van je ‘bloemkoolrijst’ in een grote kom. Voeg amandelen, marjolein (groeit in onze kruidenbakken), zout en peper en meng alles door elkaar met je handen.

Maak een kom in de midden van je mengsel en voeg de eieren toe. Meng alles weer met je handen. Het resultaat zal natter zijn dan een gewone deeg – don’t worry!

Leg je ‘deeg’ op het bakpapier en duw het plat met je handen om je pizza-bodem te maken. Maak de randen iets hoger dan de rest.

Bak voor 25-30 minuten, tot goudbruin.

Ondertussen maak de rest van je ingrediënten klaar. Neem je pizza-bodem uit de oven, doe je ‘toppings’ op de pizza en steek alles terug in de oven voor 5-10′.

Super lekker!

Leave a Reply