Pesto met bietenblad

Altijd zonde als het blad van de rode biet op de compost belandt! Hier wat inspiratie ontdekt op het web.  Cindy heeft deze lekkere pesto ook tijdens de Openvelddag gedemonstreerd.

Ingrediënten:

  • een grote handvol bietenblad
  • 2 teentjes knoflook
  • een stuk of 10 bieslooksprieten (Chinese bieslook werkt prima!)
  • flinke scheut olijfolie
  • 3 eetlepels grofgeraspte parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels gehakte pecannoten (of andere noten of pijnboompitten)
  • peper en zout
  • limoensap

Mocht je geen bietenblad hebben, dan kun je ook rucola of eikenbladsla gebruiken. Haksel bietenblad, knoflook, bieslook en olijfolie met de staafmixer fijn (in de hakmolen of met een vijzel kan natuurlijk ook). Als je toevallig een basilicumplantje hebt staan, dan vooral een flink aantal blaadjes daarvan toevoegen. Andere verse kruiden zijn uiteraard ook welkom. Dit is een heel verdraagzame pesto! Voeg als laatste de pecannoten en parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. De pecannoten kun je trouwens ook prima vervangen met andere noten of pijnboompitten. Zolang je tijdens het mengproces goed blijft proeven kan er eigenlijk niets mis gaan. Laat de pesto wel even een nacht rusten, dan kan de smaak zich goed ontwikkelen. Het smaakt namelijk altijd wat gestresst na al dat gehaksel.  In de koelkast een paar weken houdbaar. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =