In de oven gebakken groenten

Als de dagen korter en frisser worden, eten we een variatie op dit zeer regelmatig. Goed gekend in Engeland en de States, minder gebruikelijk in België.

Ingrediënten:

Allerlei herfstgroenten, bijvoorbeeld:
Pastinaak
Wortel
Rode biet
Pompoen
Bloemkool
Broccoli
Andere kool
Raapjes
Courgette
Uien
Look

Olijfolie
Zout en peper
Evt. andere kruiden (Provençaals, Marokkaans, Indisch…)

Snij de groenten in blokjes. Hardere groenten moeten kleiner zijn (bv. rode biet). Doe er wat olijfolie, zout en peper over plus eventueel wat andere kruiden. Even roeren en op een bakplaat leggen.

In een hete oven bakken tot je erin kan prikken met een vork.

Lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>