Kaasabonnement 2018

KAASABONNEMENT 2018

Beste oogsters en smullers van De Witte Beek,

Ik stel jullie graag voor om opnieuw wekelijks geitenkaas te smullen en op deze manier mijn kleinschalige en lokale project een laatste keer te steunen!

Het zal onze derde jaar zijn dat we op De Witte Beek geitenkaas verkopen en velen onder jullie kennen onze geitenkaasjes intussen wel. Er zijn nu 25 schattige kleine geitjes die nog voor enkele weken lang van de melk van hun moeder  kunnen genieten…maar we staan binnenkort terug paraat! Het was vorig jaar weer een succes en mensen die deelnemen blijken heel tevreden over de kaas en de manier waarop het met De Witte Beek werkt. Het is voor ons ook een heel aangename en praktische wijze om te verkopen.

Dit jaar beginnen we op 27 april 2018 voor een enig abonnement (tot eind oktober 2018). Kom gerust langs op het veld op vrijdag 20 april tussen 17u30 en 19u om te proeven, te kopen en/of in te schrijven! We gaan er terug een gezellig moment van maken, samen met Marjolein en haar brood en Bram met zijn fruitsappen !

Wat je extra zou moeten motiveren om dit jaar mee te doen is dat het ons laatste jaar met de geiten zal zijn! Voor verschillende redenen hebben we deze moeilijke beslissing genomen, waaronder de voornaamste is dat we in 2019 verhuizen.

Hieronder de nodige informatie om mee te doen.

Wie zijn wij?

 Voor wie mij nog niet kent, ik was vier jaar geleden stagiaire op De Witte Beek, voor de Franstalige vorming van biologische landbouw (“le Crabe”).

Sinds drie jaar geleden ben ik begonnen kaas te maken. De geiten grazen -bij mooi weer- buiten op het veld naast onze boerderij en worden voornamelijk met biologische teelten gevoederd. Ik ben zelfstanding geitenboer in bijberoep.

Dit jaar zullen er 13 melkgeiten op de boerderij zijn en gaan we opnieuw slechts één keer per dag melken, voor ons comfort maar ook voor die van de geiten.

Ik woon in Bevekom, niet ver van het veld, met mijn twee kinderen en 7 andere personen die nu allemaal actief deelnemen aan het project.

Wat?

Een duo geitenkaas: een rond natuur verse kaasje (+/- 120g) en een rond bedekte kaas, dat elke week verandert (kaasjes met bruscetta / ui / Griekse kruiden, verse kruiden gemengd in de kaas, speculaas, noten en honing, basilicumpest, gerijpte kaas, een stuk fetakaas of tomme … alles waarmee ik kan experimenteren (en dat ik zelf lekker vind)!

 En/of platte kaas ( +/-125g). Zoals met de ronde natuurkaasje, kan je de platte kaas op je boterham smeren of ermee koken, maar het heeft meer vocht en houdt langer dan de natuurkaas. We doen er geen zout of peper bij zodat je er ook iets zoet kan van maken….mmmh!

 Alle soorten kaas worden met rauwe melk gemaakt! Lekker en gezond!

 Lijkt een duo jou soms te veel om elke week op te krijgen? Kook eens met je natuurkazen! Je kan ze ook zonder probleem invriezen.

Waar en wanneer?

 Elke vrijdag vanaf 15u, gedurende 27 weken, wachten de bestellingen je op in een frigodoos onder het afdak op het veld. Ik weet dat het voor sommige mensen moeilijk is om elke vrijdag op het veld te geraken, maar omdat het een product met rauwe melk is, zullen de kaasjes op zaterdagmorgen vanaf 10u weg zijn. Ik kan namelijk niet garanderen dat de frigodoos meer dan 5 uren koud blijft en wil natuurlijk jullie gezondheid niet in gevaar brengen!

Op de frigodoos zal er een namenlijst kleven, met wie wat besteld heeft. Bij het afnemen, graag je naam doorschrappen.

 De kaasjes trekken altijd – samen met het brood van Marjolein, en het fruit en de fruitsappen van Bram – veel volk aan op het veld. Dit is steeds een gezellig moment om te oogsten!

Kostprijs en duur van het abonnement?

 Eén abonnement vanaf 27 april 2017 tot en met 26 oktober 2017 (27 weken) voor 23 duo- kazen en/of platte kaas.

 Je mag op voorhand 23 op de 27 voorgestelde data kiezen en/of dubbele bestellingen kiezen op sommige data via een survey, en zou je die data later nog willen veranderen, dan kan dat natuurlijk! Dit systeem biedt veel flexibiliteit voor de consumenten aan.

 Je betaalt op voorhand, 115€ (overschrijving of contant betalen op de proeverij) voor 23 duo-kazen (5€ per duo) en 55€ voor de 23 natuur-platte kaas.

 Heb je interesse voor een geitenkaasabonnement?

 Schrijf me dan een e-mail (lesfromagesdecamille@gmail.com) met je naam en voornaam, en waarvoor je graag inschrijft (duo en/of platte kaas). Voor de organisatie zou het gemakkelijker zijn als je zo snel mogelijk een antwoord zou kunnen geven, maar het moet ten laatste op 21 april gestuurd worden, een week voor het begin van het eerste abonnement. Je zal een antwoord krijgen van mij, met een link naar een website om zelf je data te kiezen en te checken, daar kan je eveneens mijn bankrekeningnummer vinden om te betalen.

Ik hoop dat veel van jullie deel zullen nemen aan dit avontuur!

 Dank u en tot binnenkort! 

Camille ( + de inwoners van de Grayette & de geiten!)

Recent Posts

 1. Caesar Salad Dressing Leave a reply
 2. We love tomatoes! Leave a reply
 3. Variëren met gazpacho Leave a reply
 4. Tuinbonen doppen Leave a reply
 5. Tuinbonenburgers Leave a reply
 6. Tuinbonen met salie Leave a reply
 7. Geroosterde spitskool Leave a reply
 8. Brownies met rode biet Leave a reply
 9. Soep van geroosterde rode biet en look Leave a reply
 10. Shishitopepers Leave a reply
 11. Pompoenwafels Leave a reply
 12. Boerenkoolchips Leave a reply
 13. Libanese tabbouleh Leave a reply
 14. Snelle dipsaus van rode biet Leave a reply