Inschrijving 2017

Afspraken voor deelname in de oogst van ‘De Witte Beek’ 2017

De basis van Community Supported / Shared Agriculture (CSA) steunt op een respectvolle samenwerking tussen de boer, de boerderij en de oogstdeelnemers. Het verduidelijken van een aantal verwachtingen dient om die band te versterken.

Van mij kan je het volgende verwachten:

  1. Ik zaai, plant en onderhoud een ruim aanbod van groenten op het veld.

  2. Ik zorg voor een regelmatige communicatie over de teelten en het reilen en zeilen op het veld.

  3. Ik communiceer oogstrichtlijnen via e-mail, website en aanduidingen op het veld. Wat, hoeveel en wanneer je oogst is niet precies bepaald, maar soms zal ik een limiet stellen om iedereen de kans te geven van de teelt te genieten.

  4. Ik stel oogstmateriaal (mes, spade, riek…) ter beschikking. Indien iets in ontbreekt mag je dit altijd signaleren.

  5. Ik bewerk het veld met respect voor de natuur en laat het Bio-certificeren. Onze groenten en fruit zijn sinds 2014 officieel ‘bio’ en worden gecontroleerd door Certisys.

  6. Ik, de boer, en jullie, de oogstdeelnemers, delen zowel overvloed als oogstrisico. Ik beperk het risico zo veel mogelijk door een diversiteit aan groenten te kweken.

  7. Ik geef op vraag inzage in de boekhouding.

  8. Door je bij De Witte Beek aan te sluiten, wordt je ook lid van het CSA-netwerk vzw. http://www.csa-netwerk.be/

Van jou als oogstdeelnemer verwacht ik het volgende:

  1. Ik streef naar een open en wederzijdse communicatie. Vragen, suggesties en feedback zijn altijd welkom.

  2. Na het betalen van de jaarlijkse bijdrage oogst je zelf groenten en fruit voor je eigen dagelijks gebruik.

  3. Je komt oogsten op om het even welke dag van de week en op het uur dat je past.

  4. Het oogstseizoen van 2017 begint met de eerste nieuwe gewassen (+/- eind april / begin mei) en loopt door tot eind maart 2018.

  5. Je volgt de oogstrichtlijnen zo goed mogelijk op. Oogsten in grotere hoeveelheden dan voor eigen dagelijks gebruik (voor het inmaken of invriezen) kan alleen op aangeven van de boer.

  6. Je zorgt zelf voor verpakkingsmateriaal.

  7. Het doorspelen van de oogst aan familie of anderen trekt het systeem scheef en benadeelt andere oogstdeelnemers. Niet doen.

  8. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen.

  9. Eén van de toegangen tot het veld is langs de veldweg tussen de huizen van Hoogstraat 34-38. Er mogen geen auto’s op deze weg geparkeerd worden. Indien je met de auto komt gelieve je auto op de parking van de D-Store te zetten (dit is met D-Store afgesproken).

  10. Fietsers en voetgangers mogen langs de veldweg of via de oprit van Cambiarte (Hoogstraat 54) naar het veld komen. In dit geval is het belangrijk de fietsen op het gras naast het veld te zetten zodat ze geen hinder vormen voor boer Jan Vanhumbeeck en zijn gezin.

  11. Om deel te nemen aan de werking en opbrengsten van De Witte Beek dient de jaarbijdrage vóór eind februari betaald te zijn. Een gespreide betaling kan ook afgesproken worden. Bij aansluiting in de loop van het jaar volgt de betaling zo snel mogelijk. In een gezin is elk lid ingeschreven. Uiteraard kan er rekening gehouden worden met co-ouderschap en kinderen die op kot zitten.

Respect voor de anderen, de groenten en het land is de basis van dit project. Hulp is altijd welkom.

Jen Nold, januari 2017

Prijzen ‘De Witte Beek’ 2017

  • Volwassenen: 295 / persoon
  • Kinderen betalen hun leeftijd x 14
  • Vanaf 18 jaar worden kinderen als volwassenen beschouwd
  • 3° volwassenen = -10%
  • V.a. 4° volwassenen = -20%
  • Co-ouderschap = -50% (thuis 50%)
  • Kind op kot = -66% (thuis 33%)

Recent Posts

  1. Caesar Salad Dressing Leave a reply
  2. We love tomatoes! Leave a reply
  3. Variëren met gazpacho Leave a reply
  4. Tuinbonen doppen Leave a reply
  5. Tuinbonenburgers Leave a reply
  6. Tuinbonen met salie Leave a reply
  7. Geroosterde spitskool Leave a reply
  8. Brownies met rode biet Leave a reply
  9. Soep van geroosterde rode biet en look Leave a reply
  10. Shishitopepers Leave a reply
  11. Pompoenwafels Leave a reply
  12. Boerenkoolchips Leave a reply
  13. Libanese tabbouleh Leave a reply
  14. Snelle dipsaus van rode biet Leave a reply