Indiase groenten curry

Katrien heeft deze week dit recept doorgespeeld. Ik heb het vanavond klaargemaakt, met wat aanpassingen – super lekker!!!

Hier het oorspronkelijk recept (met mijn aanpassingen tussen haakjes):

Indiase dhal met rode linzen en groenten

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
2 grote tenen knoflook, uitgeperst
1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
1 wortel, geraspt (plus een paar rode bietjes, geraspt)
1 aubergine, in blokjes (heb ik niet gebruikt)
1 eetl. plantaardige olie
1 theel. komijnpoeder
1 theel. mild kerriepoeder
2 theel. zwart mosterdzaad
150 g rode linzen
800 ml kokendhete groentebouillon
1 courgette, gehalveerd en in plakjes (plus wat snijbonen en warmoes)
1 grote tomaat, in stukjes

Bereidingswijze

Ui, knoflook, chilipeper, wortel (en rode biet) (en aubergine) in een grote (braad)pan besprenkelen met olie en 2 eetlepels water. Verhitten tot het mengsel begint te sissen, vervolgens de vlam laag zetten en de groenten afgedekt 5 minuten laten smoren.

Schep de specerijen door het groentemengsel en bak deze 1 min. mee. Linzen en bouillon erdoor roeren. Breng het geheel aan de kook en voeg courgette en tomaat toe (plus snijbonen en warmoes stelen).
15 minuten zachtjes laten koken. (Na 10 minuten, het blad van de warmoes nog toevoegen.) Neem het deksel van de pan en verwarm het gerecht nog 5 minuten, tot de linzen openbarsten en de saus binden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de linzenschotel met fijngesneden korianderblad.

Garneren met fijngesneden korianderblad.

Dit gerecht opdienen met brood en yoghurt of raita:

  • Basisraita=neutrale volle yoghurt + zout;
  • Raita met kruiden en specerijen/ masala raita = basis raita + komijn, chilipoeder en gedroogde munt
  • Komkommer raita (aan te raden!): basis raita + geschilde en grof geraspte komkommer + mespunt witte peper (+ ev. snuifje komijn en chilipoeder)

Bron: http://allrecipes.nl/recept/2461/indiase-dhal-met-rode-linzen-en-groenten.aspx

Leave a Reply