Hartige pompoentaart

Dit recept kreeg in binnen van Maarten, geïnspireerd door onze ‘Pumpkin Pie’ recept:

Ingrediënten:

  • Kruimeldeeg
  • 1grote pompoen (800gr)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • look naar smaak
  • peper
  • zout
  • 2 eieren
  • zachte kruidenkaas
  • verse bieslook
  • harde kaas (vb. pecorino)
  • Pompoenzaden verwijderen en pompoen 30 minuten (of tot je erin kan prikken met een vork) in de oven bakken @ 200°. Indien nodig de schil verwijderen.

In een pan de ui, paprika, look en prei aanstoven (andere groeten zouden hier ook welkom zijn…). Mixen en met het pompoenvlees mengen. Kruiden naar smaak (peper, zout, …)

Ei los kloppen met kruidenkaas en verse bieslook, peper en zout (evt. een beetje worcestershire sauce).

Bladerdeeg spreiden en pompoenmengsel erover storten. Hierover het kaas-ei mengsel gieten. Walnoten erop en afwerken met geraspte harde kaas. De oven in tot het bladerdeeg klaar is.

Lekkere salade voor erbij:

Ingrediënten:

  • Veldsla
  • peer
  • prinsessenboontjes
  • witte wijn (of…)
  • honing
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • balsamicostroop

Boontjes blancheren. Aanstoven in een braadpan, op het laatste even de peer erbij. Afblussen met witte wijn (bij gebrek aan witte wijn gebruikte ik gin) en een beetje honing. Dit mengsel lauw mengen onder de veldsla. Peper en zout erover, een beetje citroensap en balsamicostroop.

Leave a Reply