Gevulde spaghettipompoen

Weer iets lekkers uit de keuken van Ylke en Gunther! Spaghettipompoenen zijn minder gekend bij ons, maar kunnen op heel wat lekkere manieren klaargemaakt worden.

Ingrediënten:

  • Spaghettipompoen
  • Mozzarella
  • Ajuin
  • Aubergine
  • Paprika
  • Courgette
  • Tomaten en passata
  • Oregano 
  • Peper en zout 
  • Indien gewenst kan je er ook gehakt bijdoen.

Werkwijze:

  • Verwarm de oven op 180°
  • Snij de pompoen doormidden en haal de pitten uit de pompoen (deze kan je later ook nog roosteren). Vet de binnenkant in met olijfolie en de buitenkant maak je vochtig met water. Leg de pompoen op een rooster met de binnenkant naar beneden. Gaar de pompen ongeveer 40 minuten.
  • Ondertussen stoof je de groenten voor de saus, doe je er tomaten en passata en kruiden bij en laat je deze gaar koken.

(Eventueel bak je je gehakt en doe je dit bij de saus)

  • Als de pompoen gaar is schraap je met een vork het vruchtvlees uit de pompen waardoor je spaghetti-achtige slierten krijgt. Voeg deze slierten bij de saus.
  • Doe de saus met de slierten in, in de pompoen en leg de mozzarella boven op de saus.
  • Zet de pompoen terug in de oven om het gerecht even te grillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 6 =