Geroosterde wortelsoep met bieslook

Een vriendin heeft mij dit recept doorgestuurd. Ik ben een grote fan van geroosterde groenten, dus dit kan niet slecht zijn! (Snel vertaald uit het Engels, waar ze soms andere maten gebruiken zoals ‘cups’ (= 235 ml…)

4 ‘koppen’ wortelen in grove stukken
3 teentjes look (in het vel)
1/4 ‘kop’ uien
1 el olijfolie
1/4 tl verse tijm
zout en peper
2-4 ‘koppen’ groenten- of kippenbouillon
1/2 tl suiker (volgens mij niet nodig als je met goede wortelen werkt! 😉
1 tl  witte azijn
Verse bieslook

Oven voorverwarmen tot 220°.

Bakplaat bedekken met bakpapier. Wortelen, uien, lookteentjes, olijfolie, zout, peper en tijm mengen en op bakplaat leggen. 15 minuten in de oven bakken, dan even roeren en nog eens 10 minuten bakken.

Plaat uit de oven halen. Look uit hun velletjes halen. Alles in een pan doen, 3 ‘koppen’ bouillon toevoegen, 15-20 minuten rustig koken tot wortelen zacht zijn.

Vuur afzetten, 10 minuten laten staan, mixen met azijn. Indien te dik, nog wat bouillon toevoegen. Evt. bijkruiden.

Afwerken met bieslook.

Bron: http://www.dailyunadventuresincooking.com/recipe/roasted-carrot-soup-with-chives/

Leave a Reply