Gekruide wortel en linzensoep

Dit is een lekker, voedzaam en snelle soep.

Ingrediënten
2 tl komijnzaad
snuifje chilivlokken (pili-pili)
2 el olijfolie
600 g. wortelen, gewassen en grof geraspt (niet nodig te schillen)
140 g rode linzen
1 l warme groentebouillon
125 ml melk
Yoghurt en naanbrood om mee op te dienen

  1. In een grote pan, komijnzaadjes en chilivlokken droog roosteren voor een minute, of tot ze beginnen te springen en lekker te ruiken. De helft van de zaadjes verwijderen en op zij zetten. Olie, wortelen, linzen, bouillon en melk toevoegen en aan de kook brengen. 15 minuten rustig laten koken to de linzen gezwollen en zacht geworden zijn.
  2. Mixen, zout en peper naar smaak en afwerken met een lepel yoghurt en wat zaadjes er boven op. Opdienen met warme naanbrood.

Tip: voor een Marokkaanse tintje kan je de komijn en chili vervangen met een paar theelepels harissa . Wat kip in blokjes kan er ook bij.

Je kan ook de melk door kokosmelk vervangen (lekker!).

Koriander bij de afwerking lijkt mij ook lekker (Jen).

Bron: BBC Good Food

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − twee =